bottegaverde.ro

Ingrijirea corpului/ Sapunul cu argila trandafir 100 gr dezinfectant, bactericid, regenerator, antiseptic, remineralizant, vitalizant, tonifiant, cicatrizant, absorbant

Săpun cu argilă, 100 gr   Săpunul cu argilă, DA, pentru că: sunt convinsă că știți despre beneficiile argilelor asupra pielii și fiecare dintre voi și-a făcut măcar o dată o mască de argilă, simplă sau în combinație cu alte ingrediente. Ceea ce nu știți poate, este că argilele se pot adăuga în săpunul realizat manual, conferindu-i acestuia adiacent calităților uleiurilor vegetale și ale uleiurilor esențiale, propriile lor calități, care nu sunt puține.   Argila pură, neiradiată, uscată la soare ajută la prevenirea şi tratarea unei game variate de boli şi afecţiuni cutanate, cu grad uşor sau sever de manifestare. Este foarte bogată în minerale: calciu, fier, magneziu, aluminiu, siliciu, sodiu, potasiu etc.   Argila este un agent puternic de purificare, totuşi blând cu pielea, este dezinfectant, bactericid, regenerator, antiseptic, remineralizant, vitalizant, tonifiant, cicatrizant, absorbant. Ca remediu extern argilele se utilizează în tratarea ulcerelor varicoase, a plăgilor, eczemelor, degerăturilor, infecţiilor dermatologice, bun pentru furunculoze, acnee, conjunctivită, arsuri, celulită şi diverse alte afecţiuni ale pielii.     Există mai multe tipuri de argilă, diferențiate după culori, provenind din diverse locuri ale planetei, în general cu aceleași proprietăți, doar că unele au mai pregnante anumite calități față de celelalte. Argila verde din săpunul FIUZENA este o argilă universală, activă, apreciată pentru proprietățile de absorbire, vindecare, catifelare și purificare. Argila tip montmorillonite se consideră a fi cea mai potrivită pentru aplicații cosmetice datorită conținutului ridicat de minerale și capacității de absorbție. S-a dovedit eficace în special în cazurile de piele inflamată și pentru îngrijirea pielii grase sau mixte.   Este potrivită pentru curățarea și netezirea oricărui tip de piele. Normalizează metabolismul celular, încetineşte procesele de îmbătrânire, întăreşte epiderma. Are un efect astringent, antibacterian, de fermitate şi îmbunătăţire a circulaţiei, detoxifiant. Uleiul de ricin din compoziție este un produs folosit în întreaga lume pentru calitățile sale.   Pe lângă faptul că boabele de ricin, cele responsabile cu producerea uleiului, pot fi folosite în alimentaţie, uleiul de ricin este un derivat natural, care, prin proprietăţile sale, este utilizat într-o gamă variată de tratamente cosmetice de înfrumuseţare, dar şi pentru prevenirea, combaterea sau corectarea variatelor afecţiuni corporale. Pe lângă proprietăţile antibacteriene, antifungice şi antivirale, uleiul de ricin conţine un număr important de antioxidanţi, ce ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, fiind totodată singura sursă cunoscută de acizi graşi nesaturaţi, din care face parte şi acidul ricinoleic, cu rol în protejarea şi îngrijirea pielii şi a părului.

Pret: 20 RON