Ghid de sanatate / Retetele mele/ Copii tai nu se dau in vant dupa fructe? O solutie ar putea fi shakeurile 100% naturale!

Am observat ca multi copii nu se dau in vant dupa fructe si legume, proaspete mai ales iar ca parinte responsabil trebuie sa fim mereu inventivi si sa gasim o solutie ca acestia sa le consume, macar o data pe zi, fiind atat de necesare pentru a fi cat mai sanatosi !

Este de asemenea de preferat sa consume fructele de sezon, culese de prin fermele romanesti,  in detrimentul celor aduse de peste mari si tari si “conservate” cat mai bine ca sa reziste transportului si sa aiba un termen de valabilitate foarte mare! Iarna cand e mai greu sa gasim fructe locale nu avem alta solutie si putem sa consumam unele dintre acestea, dar deja este subiectul unei alte discutii!

Shake-urile din fructe de sezon pot reprezenta un desert sanatos pentru copii mai mofturosi sau poate fi consumat la micul dejun pentru un plus de energie! In caz ca au deja prea multa energie veti depune un pic mai mult efort alergand dupa ei dar veti avea astfel o silueta si mai zvelta!

Si pentru ca noi am cules si umplut camara de la tara cu mere si pere in aceasta perioada va propun shake-ul din mere verzi care s-a bucurat de un real succes in randul scolarilor mei! Rapid – Gustos – Sanatos!

shake-mere0

Shake de mere verzi

Ingrediente pentru 3 pahare:

– 3 mere;

– 50 g miere;

– 200 ml lapte;

– 200 ml iaurt;

– optional: 1 banana (pentru o consistenta mai cremoasa si pentru a fi mai dulce);

Timpul de preparare: 4 minute!

Mod de preparare

Se dau prin blender merele (se pot face si mixuri de fructe, in functie de gust si de inspiratie), se adauga banana, mierea si iaurtul, se omogenizeaza dupa care se imparte in mod egal in fiecare pahar! Se completeaza apoi cu lapte pentru consistenta dorita si se amesteca pana se poate bea cu paiul (se folosesc paie cu diametrul mai gros, nu cele obisnuite pentru cocktailuri).

Va dorim o zi … cu gust! 🙂

shake-mere3

Copii tai nu se dau in vant dupa fructe? O solutie: shake-urile 100% naturale!