Ingrijirea parului/ 69% dintre vopselele de par din Romania trebuie retrase urgent de la vanzare

Preţul frumuseţii: 69% dintre vopselele de păr din România trebuie retrase urgent de la vânzare

Para-fenilendiamina a fost declarată alergenul anului 2006 în Statele Unite ale Americii. Pielea expusă la substanţe de acest gen poate deveni roşie, cu leziuni pline cu lichid şi poate da senzaţie de arsură şi mâncărime. Această substanţă chimică pătrunde în firele de păr şi foliculii acestora şi afectează proteinele din piele, favorizând apariţia reacţiilor alergice. Reacţiile alergice pot include şi dificultăţi în respiraţie, iar pe termen lung expunerea la această substanţă chimică poate genera astm, limfom non-Hodgkins, lupus, cancer de sân şi vezică urinară.

Vopseaua de păr chimică este pentru mulţi doar una dintre modalităţile prin care ţin pasul cu ultimele tendinţe în stil şi modă. Însă vopseaua de păr de acest tip aduce cu sine riscuri foarte serioase pentru sănătate.

69% dintre vopselele de par din Romania trebuie retrase urgent de la vanzare
69% dintre vopselele de par din Romania trebuie retrase urgent de la vanzare

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România a realizat în perioada 10 februarie – 15 februarie 2016 un studiu pe 48 tipuri de vopsea pentru colorarea părului, în vederea analizării etichetei acestora din punctul de vedere al ingredientelor şi al corectitudinii informaţiilor.

Rezultatele au fost alarmante, 69% dintre vopselele pentru colorarea părului trebuie retrase urgent de la comercializare! Analizând etichetele din punct de vedere al ingredientelor şi menţiunilor, au reieşit următoarele:

– 77% dintre vopselele analizate au în compoziţie dioxane;

– 75% dintre vopsele analizate au în compoziţie amoniac;

(Important! Incearca sa selecteazi doar dintre cele 25% vopsele fara amoniac sau si mai bine, dintre vopselele fara amoniac din magazinele online de cosmetice profesionale!)

– 69% dintre vopselele analizate au în compoziţie para-fenilendiamină/p-fenilendiamină/1,4 benzendiamine;

– 65% dintre vopselele analizate au în compoziţie parfumuri sintetice;

– 60% dintre vopselele analizate au în compoziţie peroxid de hidrogen;

– 40% dintre vopsele analizate au în compoziţie sodium laureth sulfat;

– 38% dintre vopsele analizate au în compoziţie parabeni;

– 38% dintre vopselele analizate au în compoziţie polietilen glicol;

– 34% dintre vopselele analizate au în compoziţie disodium EDTA;

– 32% dintre vopselele analizate au în compoziţie resorcinol;

– 15% dintre vopselele analizate au în compoziţie sodium lauril sulfat.

Mai mult de jumătate dintre vopselele pentru colorarea părului analizate de către experţii APC România trebuie retrase de îndată de pe piaţă de către Ministerul Sănătăţii. Produsele ce trebuie retrase de la comercializare conţin o substanţă interzisă a se folosi în produsele cosmetice, substanţă care se regăseşte sub una din următoarele forme: para fenilendiamină sau p-fenilendiamină sau 1-4 fenilendiamină.

Si totusi, eu cu ce pot sa ma vopsesc fara riscuri?

Fara nici un risc asupra sanatatii parului si a pielii este doar planta 100% naturala Henna (am scris aici)  dar daca vrei sa alegi varianta comoda, simpla incearca sa folosesti o vopsea din Gama Colour & Care care este conceputa fara adaos de: P-Phenilendiamina (PPD), O&P Aminofenol, Tetra-6-Nitroquinoxaline, Chlororesorcinol, parfumuri alergenice, ftalati si compusi din mosc.

Vopsea permanenta fara amoniac si parabeni HENNA ROSIE
– pe baza de ulei organic de Argan

Confera nuanta rosu de Hena parului blond inchis pana la saten inchis. Intensitatea culorii dureaza 6-8 saptamani. Produsul nu contine PARABENI, pe baza de 9 ingrediente certificate organic: ulei de Argan, bogat in vitamina A si vitamina E, extract din frunza de Melissa, Rozmarin, Frunza de Ceai verde, radacina de Ginseng, Hamei, extract din frunza de Cassia Angustifolia (Simichie), Ceai rosu Rooibos, floare de Musetel.- Colour & Care este prima vopsea permanenta fara amoniac, ce intensifica culoarea, protejeaza, hraneste si confera rezistenta firului de par de la primul tratament. Cele 9 ingrediente certificate organic protejeaza structura firului de par si ii confera ingrijirea optima si o stralucire de invidiat.

Uleiul organic de Argan, Fitokeratina si Provitamina B5 confera rezistenta firului de par, hidrateaza, lasandu-l matasos la atingere.Colour & Care ofera o acoperire completa a firului de par alb.

Amestec 1+1.

Pachetul contine: Tubul de vopsea Colour & Care- 40 ml, Activatorul Colour & Care – 40 ml, Instructiuni de folosire, Manusi, Balsam de fixare a culorii – 20 ml.Pentru par lung si/ sau degradat, folositi 2 pachete de vopsea!  

Ingrediente:

1.Ulei de argan

Uleiul de argan este adesea numit si lichidul de aur de catre expertii in frumusete datorita efectelor pozitive pe care acesta le are in intretinerea, frumusetea si sanatatea parului.

Proprietatile acestuia sunt similare cu ale uleiului de jojoba care poate transforma un par uscat, incurcat si fragil intr-unul cu proprietati opuse.

2. Ceai Roibos   Ceaiul Rooibos (Ceai rosu African) este antioxidant si previne pierderea intensitatii culorii.

3. Ceaiul verde   Ceaiul verde hidrateaza si asigura mentinerea culorii pe termen lung. De asemenea. datorita continului bogat de antioxidanti si taninuri, parul creste mai repede si este mult mai puternic.

4. Rozmarin   Rozmarinul intareste radacina parului si stimuleaza cresterea lui, este folosit de secole pentru grabirea cresterii parului si intarzierea aparitiei firelor albe de par, dar si pentru capacitatea sa excelenta de stimulare a circulatiei sangelui de la nivelul scalpului.

Pret: 52.32 RON